150,00 

PITKÄ VIIKONLOPPUKURSSI

KURSSIKUVAUS

Tällä kurssilla paneudutaan tunteiden ja kehon yhteyteen ja tutkitaan kehossa ilmenevää monisyistä tunne-elämäämme. Avataan yhteyksiä kehon kipujen, sairauksien ja henkisen olemuspuolen kanssa. Samoin tarkastellaan negatiivisten tunteiden kutistavuutta niin kehossa kuin laajemminkin elämäntunnossamme. Katsotaan myös millaiset keholliset tuntemukset tuntuvat onnelta ja miten niitä kasvatetaan.

Emotionaalinen tasapaino on samantuntuista kuin fyysinen tasapaino. Meidän tulee voida kokea yhtä hyvin syvää rauhaa, hiljaisuutta ja liikkumattomuutta kuin suurta avaruutta, avoimuutta ja elämänvoiman liikettä. Nämä tuntuvat vakautena, juurevuutena, kuplivuutena ja energisyytenä.

Näitä erilaisia ominaisuuksia tutkimme kehoissa ja haemme ratkaisuja, miten tuoda väsyneeseen kehoon eloa ja miten taas tyynnytellä levotonta kehoa. Miten rakennamme itsestämme vakaita, luottavaisia ja avoimia?

Tervetuloa löytämään uusia keinoja mielen ja kehon tyyneyteen!

PAIKKA: Valo Sali, Tanelinkatu 2, 45160 KOUVOLA

HINTA: 150 € /4 päivää, 120€ (Opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset)


HUOM! SYKSYLLÄ 2019 on tulossa uusi Anne Nuotion vuoden mittainen joogakoulutus Kouvolaan. Koulutuksen esittely pidetään lauantaina 4.5.2019 klo 12.30-13.30

Kuvaus

PITKÄ VIIKONLOPPUKURSSI

KURSSIKUVAUS

ASANAHARJOITUS JA EMOTIONAALINEN HYVINVOINTI

Tällä kurssilla paneudutaan tunteiden ja kehon yhteyteen. Monisyinen tunne-elämämme ilmenee kehossamme erilaisina tuntemuksina, joiden suhteen olemme kenties turtuneet. Avaamme ja herkistämme näitä yhteyksiä uudelleen. Mietimme myös miten kehon jäykkyydet, kivut ja sairaudet heijastelevat henkistä olemuspuoltamme.

Tunteiden kehollisen tunnistamisen lisäksi haemme ratkaisuja erilaisiin epätasapainotiloihin. Miten tuoda väsyneeseen kehoon eloa ja miten taas tyynnytellä levotonta kehoa? Miten rakennamme itsestämme vakaita, luottavaisia ja avoimia?

Negatiiviset tunteet kutistavat kehoamme ja latistavat elämäntuntoamme. Keskitymme katsomaan millaiset keholliset tuntemukset tuntuvat onnelta ja miten niitä kasvatetaan asanaharjoituksen avulla.

Emotionaalinen tasapaino on samantuntuista kuin fyysinen tasapaino. Koemme yhtä hyvin syvää rauhaa, hiljaisuutta ja tyyneyttä kuin suurta avaruutta, avoimuutta ja elämänvoiman liikettäkin. Näistä erilaisten energioiden tasapainosta syntyy vakautta, juurevuutta, energisyyttä ja kuplivaa iloa.

Tervetuloa löytämään uusia keinoja mielen ja kehon tyyneyteen!

PAIKKA: Valo Sali, Tanelinkatu 2, 45160 KOUVOLA

HINTA: 150 € /4 päivää, 120€ (Opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset)


HUOM! SYKSYLLÄ 2019 on tulossa uusi Anne Nuotion vuoden mittainen joogakoulutus Kouvolaan. Koulutuksen esittely pidetään lauantaina 4.5.2019 klo 12.30-13.30


A I K A T A U L U 2.5.-5.5.2019:

ALKEET
To 18.45-19.45
Pe 18.45-20.00
La 10.30-12.30
Su 11.30-13.30

ALKEISJATKO
To 19.45-21.00
Pe 20.00-21.15
La 13.30-15.30
Su 13.30-15.30

JATKO
To 17:00-18.45
Pe 17:00-18.45
La 08:00-10.30
Su 09:00-11.30


Anne Nuotion opetuksesta:

Jos kiteyttäisin opetukseni päämäärän, se on terveyden kukoistus.

Opetuksessani päämääränä on terveys, joka tuntuu kehossa ilona ja joka johtaa myös suureen henkiseen iloon ja luovuuteen. Siitä seuraa uskallus olla oma itsensä ja ottaa oman elämänsä haasteet sydän avoimena vastaan. Minulle ei ole merkitystä sillä, päästäänkö tähän joogalla, tanssilla, ravintomuutoksilla, itkulla vai naurulla, kauneuden kokemisella vai rentoutumisella. En koe luontevaksi pitäytyä jossain muodossa, jos tunnen, että joku toinen asia voisi tuoda vapauden.

Kaikki opetuksessani tähtää terveyden kasvattamiseen, joka mahdollistuu biodynaamisella yhteydellä elämän lähteeseen. Koska sairaudet syntyvät olemuksemme eri tasoilla, ei mitään voi jättää huomiotta tai henkisen työn ulkopuolelle.Terveyden nimissä on osattava olla yhtä hyvin yksin kuin vuorovaikutuksessa muiden kanssa. On osattava toimia, ja on osattava myös olla puuttumatta. On nähtävä itsensä viisaasti niin, että osaa ohjailla automaattisiksi muodostuneita toimintatapojaan ja ajattelutottumuksiana tasapainoa tuovaan suuntaan.

Joogaopetukseni lähtee siitä, että ihminen tulee kehoonsa ja hahmottaa sitä, tuntee sen eri kohdat ja kudokset. Opetan kehonluentaa sekä sisäisesti että muiden kehojen observoinnilla. Asanoiden merkitys on minulle siinä, että päästään kehoon, toisaalta sen kipukohtiin ja jännityksiin, ja myös velttoihin ja poispudonneisiin kohtiin. Tärkeää on kohdata nämä kokonaisuudesta irrottautuneet kohdat hyväksyvästi. Niitä pitää tuoda takaisin tietoisuuteen kärsivällisesti ja hellyydellä. Kyseessä on monesti vuosien prosessi, sillä pois pudonneet kohdat sisältävät jotain alitajuista ainesta, jota emme ole halunneet nähdä. Voimme lähteä kutsumaan sitä esiin. Voimme päästää tietoisuuteemme jotain, joka on ollut sieltä poissa.

Koska ihmisillä on paljon virheasentoja kehossa, ryhti on painunut jostain kohtaa kehoa, niin ensimmäisenä kiinnitän huomiota siihen, etteivät asanat lähde pahentamaan näitä virheitä. Opetan ihmisiä seisomaan luonnollisesti ja ryhdikkäästi. Sen jälkeen pitämään luonnollisen ryhdin hengityksen muuttuessa ja sitten vielä pitämään tietyt kehon sisäiset suhteet toimivina, kun kehoa lähdetään liikuttamaan. Kaikki rakennetaan alusta asti turvallisesti ja rauhassa niin, että keho ja mieli saavat aikaa sopeutua uuteen asentoon, joka monesti myös mahdollistaa uudenlaisen henkisen asenteen tai herättää jonkun uuden henkisen kanavan.

Tärkeimpänä pidän syvää rentoutta.

Rentoutumisharjoitukset palvelevat rentouden syvenemistä, mutta rennolla asenteella joogaaminen on myös tärkeää. Näin ohjelmoidaan myös soluja uudella energialla ja viestillä: Kaikki on hyvin. Kun ihminen voi olla tässä hetkessä täyttämättä sitä omilla ajatuksillaan ja odotuksillaan, on hänellä jo vähemmän kontrollista aiheutuvaa jännitystä. Näin elämä tulee ja täyttää ihmisen. Terveen ihmisen keho onkin vaivattomasti ryhdikäs ja elämän täyttämä.

Olen tullut opettajana siinä mielessä tienhaaraan, että en koe asanaharjoittelun tarjoavan tarpeellista välineistöä koko elämän kenttää ajatellen. 

Ihmisillä on monesti joogaan tullessaan jo mielikuva, jota he toteuttavat. Omalle opetukselleni en halua antaa mitään yhtä nimeä, koska jokainen hetki riippuu siitä mitä tapahtuu. Lääke löytyy hengityksestä tai hiljaisuudesta, joskus riehakkaasta tanssista. Joka ikinen sana ja lause, joka lausutaan jossain tilanteessa on pätevä vain siinä – mikäli se on pätevä edes siinä. Mitään ”totuuksia” ei voi raahata perässään. Yhtään joogasutraa ei voi tietää. Ne koetaan ja ymmärretään joka kerta uudestaan.

Biodynaamisessa kraniosakraalimetodissa, jolla hoidan ihmisiä, korostuu ihmisen keskushermoston lisäksi biodynaamisuus, elämän hengen, sen aaltojen ja värähtelyjen tunteminen niitä manipuloimatta. Näiden virtausten kautta yhteys muihin ihmisiin koetaan hengen tasolla. Tässä menetelmässä on tärkeää avoimuus, laajuus, sallivuus, rentous ja rakkaus. Sen kautta myös kaikkien ihmisten yksilöllisyyden kunnioittaminen, siitä iloitseminen. Koko terapia perustuu elämän pyhyyden kokemiselle ja hoitotilanteen rakentamiselle sen pohjalta.

Opetukseni ydinkohdat ovat niitä asioita, joita koen merkityksellisiksi toteuttaa omassa elämässäni. Näitä ovat herkkyyden säilyttäminen, sydämestä lähtevä vastuuntunto, henkisten kipujen kohtaaminen ja käsittely ja niistä seuraava kasvu, rakkaudellinen vuorovaikutus muiden ihmisten kanssa, taito kuunnella elämän henkeä itsessä ja rohkeus toteuttaa se, mitä oma sielu vaatii.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Anne Nuotio – Asanaharjoitus ja emotionaalinen hyvinvointi 2.5.-5.5.2019”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *