Hypopressive® FLOW – ohjattu harjoitus

Ladataan Kurssit / tapahtumat
 • Tämä kurssi / tapahtuma on mennyt.

Hypopressive® FLOW – ohjattu harjoitus

Hengitys- ja liiketekniikka vatsaontelon sisäisen paineen vähentämiseksi.


Hypopressive® Flow Harjoitus 60 min – teoriasta käytäntöön (jatko)

Aika: la 21.3.2020 klo 16:00-17:00

Flowtunti on tarkoitettu tekniikkakurssin käyneille. Harjoitukset tehdään järjestyksessä ohjatusti. Ohjaaja syventää tekniikkaa ja opastaa yksilöllisesti.

Ohjaaja Suvi-Maria Helin tulee  jälleen Kouvolaan, joten tartu tilaisuuteen!

Ilmoittautuminen ja lisätietoa

 • Ilmoittaudu lähettämällä s-postia osoitteeseen hypopressive.finland@gmail.com
 • Varmistat paikkasi maksamalla kurssisi
 • Tilille: Suvi-Maria Helin
 • Tilinumero: FI8512443500072333
 • Summa: 22 €

Hypopressive -termillä tarkoitetaan paineen vähentymistä. Low Pressure Fitness/Hypopressive- tekniikka on uusi harjoittelumuoto, joka on suunniteltu erityisesti harjoittamaan kehon keskustan lihaksia (core/ydintuki), aiheuttamatta vahingollista painetta vatsan seinämille ja lantionpohjalle. Hypopressive- tekniikka on sarja hengitys- ja asentoharjoituksia, jotka kohdistuvat erityisesti kehon keskustan syviin lihaksiin (lantionpohja, vatsalihakset, multifidus, pallea). Hypopressive -harjoitukset suoritetaan asennoissa, jotka vähentävät vatsaontelon sisäistä painetta ja stimuloivat lantionpohjan sekä keskustan (core) alueen lihasten refleksinomaista aktivoitumista. Tämä on suurin ero Hypopressive- tekniikan ja muiden core- lihaksia harjoittavien tekniikoiden välillä. Muissa tekniikoissa yllmämainittuja lihaksia aktivoidaan tahdonalaisesti.

Tekniikan merkittävimpiä hyötyjä:

 • vyötärölinjan kaventuminen, lantionpohjan ja vatsalihasten lihastonuksen paraneminen
 • erilaisten vammojen ja toimintahäiriöiden ennaltaehkäisy ja kuntoutus (laskeumat, virtsankarkailu, tyrät,
  välilevyn pullistumat)
 • hengitystekniikan paraneminen
 • koko kehon ryhdin palauttaminen
 • urheilusuorituksien paraneminen
 • Synnytyksestä palautuminen: turvallinen ja tehokas kuntoutumismuoto!
 • Seksielämän paraneminen

Taustaa:

Hypopressive- tekniikka kehitettiin 1980- luvulla keinoksi kuntouttaa synnyttäneiden naisten lantionpohjan lihaksia ja vastalihaksistoa, sekä parantamaan toimintahäiriöitä kuten laskeumat ja virtsankarkailu. Tavoitteena oli kehittää kokonaisvaltainen lähestymistapa kehon keskustan lihaksiston (core, ydintuki) terveyteen, luomalla vatsalihasten ja lantionpohjan kuntoutustekniikka joka poistaisi lantionpohjaan kohdistuvaa vatsanontelon sisäistä painetta. Vatsaontelon sisäinen paine on erityisen vahingollista naisille joilla on yllämainittuja vaivoja.

Metodin hengitystekniikasta voi löytää paljon samankaltaisuutta jo vuosituhansien ajan joogassaharjoitetun Uddiyana Bandha– harjoituksen kanssa. Molemmissa suoritetaan hengityksen pidätys, jonka johdosta vatsaonteloon syntyy negatiivinen paine/tyhjiö.

Hypopressive- tekniikan takaa löytyy vuosien tutkimus- ja kehittämistyö. Belgialainen fysioterapeutti Marcel Caufriez kehitti ensimmäisena matalan paineen vatsalihasharjoituksiksi (Hypopressive Abdominal Exercises) kutsutun tekniikan, tutkittuaan ensin vuosikausia synnytyksen jälkeistä fysioterapiaa Belgiassa. Tekniikasta on myöhemmin muodostunut tärkeä osa lantionpohjan fysioterapiaa.

Caufriezin kanssa työskennellyt espanjalainen Piti Pinsach alkoi myöhemmin muokata ja kehittää metodia myös ennaltaehkäisevään tarkoitukseen, sekä esitellä sitä liikunta-, fitness- ja urheilualan ammmattilaisille keinona parantaa urheilusuoritusta ja ennaltaehkäistä vammoja. Tekniikan menestys ja ennennäkemättömät hyödyt vauhdittivat lajin kehitystä, ja naisille suunnatusta kuntoutusmetodista kehittyi tekniikka, jonka avulla niin naiset kuin miehetkin ympäri maailman ylläpitävät ja huoltavat kehon keskustan alueen lihaksistoa.

Tervetuloa!

maaliskuu 21 2020

Tiedot

Päivä: maaliskuu 21
Aika: 16:00 - 17:00
Hinta: 22€
Kurssi / tapahtuma kategoriat: , ,
Tunti/kurssi Ryhmätunnit

Sijainti

Valo Sali

Tanelinkatu 2
KOUVOLA, Kymenlaakso 45160 Suomi

Puhelin:

0456782767

www

Aikataulu

 • Aika: la 21.3.2020
 • klo 16:00-17:00
 •  

Huomioitavaa!

Metodille ominaisessa hengitystekniikassa suoritetaan hengityksen pidätys, mikä saattaa lisätä verenpainetta. Tämän vuoksi tekniikkaa ei suositella henkilöille joilla on korkea verenpaine/verenpainetauti. Tekniikkaa on kuitenkin mahdollista muokata kunkin henkilön tarpeisiin, ja korkean verenpaineen tapauksessa voi harjoituksia tehdä ilman hengityksen pidätystä, tai vaihtoehtoisesti mitata verenpaine ennen ja jälkeen harjoitusten ja näin tarkkailla että se pysyy suotuisalla tasolla. Tässä tapauksessa on suotavaa harjoitella ammattilaisen valvonnassa.

Tekniikkaa ei suositella raskaana oleville. Osaavan fysioterapeutin/kätilön opastamana, harjoituksia käytetään kuitenkin osana synnytysvalmennusta. Raskauden jälkeen harjoittelun voi aloittaa noin kuusi viikkoa synnytyksen jälkeen. Harjoitukset ovatkin erinomainen tapa kuntouttaa lantiopohja ja vatsalihaksisto, ja synnyttäneille suositellaan harjoitusten tekemistä päivittäin.

Myös seuraavissa tapauksissa Hypopressive- tekniikan harjoittaminen ei ole suotavaa:

 • sydänsairaus,
 • nivustyrä,
 • napatyrä ja
 • obstruktiivinen keuhkosairaus, esim. keuhkoahtaumatauti

Kommentit

Ilmoittautumaan pääset kaupan kautta. Maksutavan voit valita ilmoittautumisen yhteydessä. Tervetuloa! Piilota tämä ilmoitus