Johdatus Tantraan – tutustumiskurssi

Ladataan Kurssit / tapahtumat

Johdatus Tantraan – tutustumiskurssi

Tervetuloa tantran tutustumistuokioon!

Kaksituntisessa tantran tutustumistuokiossa hiljennymme, kohtaamme toisiamme ja teemme tantrisia harjoituksia. Luomme yhdessä turvallisen ilmapiirin tutkiskella läsnäoloa ja hyväksyntää. Syksyllä on luvassa pitempi päivä tantran parissa.

 

”Minulle tantra on läsnäoloa ja hyväksyntää, joiden tutkiminen erityisesti kosketuksen ja kohtaamisten kautta tekee tantrasta syvää ja ainutlaatuista. Kohtaamiset muiden ihmisten kanssa auttavat meitä löytämään syvemmälle itseemme. Sitä kautta taas lähelle muita.” -Tantraohjaaja Päivi Pollari

 

TANTRA

Tantra on ikivanha henkinen oppisuunta. Sanskritin kielen sana tantra muodostuu kahdesta osasta: tan tarkoittaa venyttämistä ja tra säilyttämistä. Yhdessä ne käännetään usein laajentumiseksi tai mielen ja kehon yhdistymiseksi. Tantra on nimi sekä tietylle henkiselle oppisuunnalle että joukolle tähän oppisuuntaan kuuluvia kirjoituksia (Tantrat).


Tantra on laajimmillaan tapa elää ja katsoa maailmaa rakkauden, hyväksynnän ja läsnäolon kautta. Tantrassa seksuaalisuus on hyväksytty ja arvostettu osa elämää. Tantrinen seksuaalisuus on luonnollinen ja henkinen seksuaalisuus jolla on tärkeä rooli kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa. Tantrinen työskentely on monelle toimiva tie itsensä hyväksymiseen ja rakastamiseen sekä seksuaalisuuteen liittyvien lukkojen ja ennakkoasenteiden purkamiseen. Parisuhteessa tantra voi auttaa syvän luottamuksen rakentamisessa sekä pakkomielisestä omistushalusta luopumisessa itseluottamuksen ja itseen kohdistuvan rakkauden vahvistuessa.

Tantran tavoite ei niinkään ole seksielämän parantaminen vaan pikemminkin arjen tarjoamien lukemattomien tilanteiden ja kohtaamisten hyödyntäminen, myös seksin alueella, apuna meditaation, rakkauden ja läsnäolon kokemuksen syventämiseen elämässä.

 

Tantraohjaaja:

Päivi Pollarin esittely

Tanssin Intiassa Osho-keskuksen iltameditaatiossa ylläni kaunis, valkea kaapu. Oli vuosi 1992. Tunsin energian virtaavan käsistäni mielettömällä voimalla. Ajattelin, että tätä on tutkittava enemmän. Ahdistus, jolle en ollut löytänyt selitystä, sen tutkiminen oli vienyt minut meditoimaan ja kehoterapiaan jo 80-luvula. Olo alkoi helpottua. Elämää oli vapaampi ja selkeämpi kulkea. Aloin tutkia käsieni voimaa, mikä johti minut energiahierontaan ja intuitiivisempaan työskentelyyn ihmisten kanssa myös päätyössäni sosiaalityöntekijänä. Tantrasta lähdin hakemaan varmuutta arkaan seksuaalisuuteeni ja löysin kauneutta, iloa, pehmeyttä ja voimaa.

Tantraohjaajaksi valmistuin Shanti Limnellin kaksivuotisesta koulutuksesta vuonna 2016. Vahva mieleni oli rauhoittunut ja antanut tilaa kosketukselle ja intuitiolle. Välillä saan tavata sisälläni asuvan shamaanin. Aina kun tapaamme itken, olen niin onnellinen.

Minusta ei ole tantran filosofian, historian ja eri suuntausten asiantuntijaksi. Olen käytännön toimija, harjoittamassa ja harjoittelemassa tantran perusasioita eli läsnäoloa ja hyväksyntää sekä itselleni erityisen tärkeitä kehollisuutta ja kosketusta, jossa energia virtaa.

Päivätyössäni olen yli 25 vuotta työskennellyt sosiaalityöntekijänä. Olen koulutukseltani valtiotieteilijä, sosiologi, sosiaalityöntekijä, perheterapeutti, tantraohjaaja ja opiskellut klassista ja energiahierontaa. Ihmisten kanssa työskennellessä tantra on läsnä koko ajan kohtaamisissa. Tantra elää työssäni perheneuvolassa, tavassani toimia perheterapeuttina ja yhdistyy varmasti myös keväällä 2018 alkavaan tunneperäisen pariterapian koulutukseen. Energiahierontaa antaessani on vain läsnäolo ja käsien liike. Emme ole joko tai vaan sekä että.

Studio Dariassa pidän keväällä 2018 ja syksyllä 2018 tutustumiskerrat, jolloin puhumme tantrasta ja sen merkityksestä ja vaikutuksesta elämään. Teemme lyhyitä tantrisia harjoituksia ja kerron syksyllä 2018 pitämistäni kursseista. Samalla kuulostelen, millaisia toiveita osallistujilla on.

Yllä olevan kuvan Päivistä on ottanut Elina Pasila

Tervetuloa!

KYSYTTÄVÄÄ?
Soita 0456782767 tai täytä yhteydenottolomake.

huhtikuu 22 2018

Tiedot

Päivä: huhtikuu 22
Aika: 13:00 - 15:00
Hinta: €10
Kurssi / tapahtuma kategoriat:

Sijainti

Studio Daria

Kouvolankatu 9
KOUVOLA, kymenlaakso 45100 Suomi

Puhelin:

0456782767

www

Aikataulu

  • 13:00 Johdatus Tantraan, sen merkitykseen ja vaikutukseen elämään
  • 13:40 Käytännön harjoituksia
  • 14:40 Keskustelua ja kysymyksiä
  • 15:00 Kurssin päätös
  •  

Kommentit

Kursseille ja tunneille pääset ilmoittautumaan kaupan kautta. Maksutavan voit valita ilmoittautumisen yhteydessä. Tervetuloa! Piilota tämä ilmoitus